Om Copic

Här kommer lite grundläggande information om pennorna:

COPIC Markers har funnits på marknaden i över 25 år. Från början de var avsedda för designers, arkitekter och konstnärer, men så småningom upptäcktes de även av manga och anime-artister. Och under senare år har de även växt hos vår hobby. Copics säljs idag i över 50 länder världen över.

Copic pennorna är alkohol (etanol) baserade och är kända för att vara låg-luktande och icke-toxiska. De är syrefria och kan användas på de flesta material såsom fotografier, trä, lera, läder, tyg mm. 
Alla Copic pennor har samma färg, vilket betyder att tex. en E19 har samma pigment oavsett typ av penna. Färgerna blandas fortfarande i samma proportion som för 25 år sedan, så har du penna som är 20 år gamal - så har den exakt samma färg som den du köper idag.

Det finns 4 olika typer av COPIC MARKERS: Sketch, Ciao, Wide och Orginal (Marker).

Den vanligaste är troligen Sketch. Den finns i 358 olika färger, går att fylla på med Refill (Copic Various Ink) och det går att byta udd. 
- Alla nya färger som kommer framöver kommer bara att produceras som Sketch -

Ciao är "lillasyster" till Sketch. Den fungerar lika men finns endast i 180 färger. Men den kan också fyllas på med Refill (Copic Various Ink) och det går att byta udd. 

Det är stor skillnad på hur mycket bläck de olika pennorna innehåller. på en skala säger man att Original Copic Marker innehåller 200%, Sketch 150% och Ciao 100%. Därav skiljer sig priset dem emellan.


Vill Ni läsa mer om Copics kan Ni gå in på deras hemsida: http://www.copicmarker.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar