fredag 7 mars 2014

Air Brush

Hej hopp i stugorna! Idag blir det ett litet annorlunda inlägg här på bloggen. Dels så hoppar jag, Christina, in för Rositha idag, dels så tänkte jag visa ett annat sätt man kan använda sina finingar på. Alltså sina Copic-pennor =)

Jag har nämligen testat att göra bakgrunder med Air Brush. Det finns olika sätt för det här och nu är det möjligt att jag är ute o cyklar så ni får ha tålamod med mig. Det är helt nytt för mig med, men himla roligt. Man kan antingen köpa en Air Grip, ett handtag, och en burk med tryckluft. Eller så slår man på stora trumman direkt och köper en kompressor. Jag valde att köpa ett handtag + en burk med tryckluft. Kändes mer hanterbart och vänligare för börsen med.

Det är nu som den andra änden på pennan kommer till nytta! Ni vet - den där breda som man aldrig använder. Man kopplar ihop burken med tryckluft på handtaget och sätter dit pennan. Dock passar handtaget bäst med Copic Marker och Copic Sketch.
 
Pennan måste ligga på ett speciellt håll, spetsen måste ligga i linje med den där metalpiggen. Så här ser det ut när man kopplat ihop handtaget med tryckluftsburken.
 

 (bild lånad från Metalimos hemsida)
 

Jag satt och kollade en hel kväll på Youtube, det finns ju jättemånga filmer där om just Air Brushing och tycker ni det här verkar vara ett kul komplement till era pennor, så kika först på Youtube.

Det här är vad jag köpte och hur resultatet blev vid första försöket.


Tryckluftsburkarna finns i olika storlekar och jag köpte 180 för det är mest tid i den. Man kan spraya ca 45-60 minuter med den, men man sprayar ju bara i nån minut när man håller på. Dessutom blir burken väldigt kall efter en stund så man får vara försiktig så man inte förfryser fingrarna.

Jag gjorde ett nytt försök sen efter nån vecka 


Jag sprayade på vanlig cardstock så resultatet kanske inte är så jämnt, men med lite övning kan det säkert bli bra. Jag väljer rätt höga nummer på pennorna för att färgen ska synas. Här har jag använt E47-44, YR14-21. Sen letade jag upp lite clearstamps och stämplade med svart dyna.Här har jag använt T7-5. STansade ut en cirkel ur ett notisblock och satte som måne. Då får man hålla lite på masken för att det inte ska spraya in under. Visst blir det fint! Och det som sagt mycket roligt att göra!

Testar ni, så använd en kartong att spraya i! 

Jag tänker fortsätta öva och vem vet en dag - det kanske dyker upp en film här =). Har ni frågor får ni gärna ställa dom här i kommentarsfälten eller på vår Facebook-sida.

Ha en bra dag!


2 kommentarer:

  1. Kanske bäst att börja träna haft detta i flera år och aldrig fått rumpan ur vagnen, Tack för inspirationen Christina

    SvaraRadera