torsdag 11 april 2013

Tips&Tricks på hur du gör himmel...

Idag är det min, Lindas, första dag att inspirera er på riktigt här på Copics-bloggen. Vi kommer att bjuda på lite tips och tricks här i bloggen ibland och idag är jag först ut med att dela med mig hur jag brukar göra för att skapa lite himmel runt mina motiv. Jag gillar att ha lite färg kring motiven då jag tycker det skapar lite extra djup i bilden.

 Det ni behöver är färglagda motiv och Copicspennor i blått (du kan välja dina egna favoritnyanser, men jag kommer skriva ut vilka färger jag använt nedan).

 

Jag börjar med det ett motiv från Bildmålarna där jag vill ha en ljus sommarhimmel. Här använder jag färgerna B00, 000 och 0000.

Jag börjar med den mörkaste färgen och lägger några "duttar" där motivet har en form, alltså inte på ställen där linjerna är ganska raka. Här har jag lagt intill halsen, i vinklarna vid håret och blommarna och på ett par ställen till. 


Jag "duttar" ut färgen genom att sätta spetsen närmast motivet och sedan dra snabbt och lätt utåt. Den yttersta delen av strecket blir då lite spetsigt och ljusare medan det blir något mörkare och bredare in mot motivet. 

Sedan fyller jag på med nästa färg. Jag både målar över den mörka färgen som jag redan har målat dit och en bit runt detta.

Jag fyller sedan på med den ljusaste färgen runt hela motivet. Det är viktigt att du målar alla små duttar/streck horisontellt för att få ett bra resultat. Efter att jag har målat himlen så målar jag dit marken som motivet står på, då slipper jag få det gröna från grässtråna utdraget i himlen. Ibland vill jag skapa en mörkare himmel och på detta motiv var det tanken - jag ville ju att det skulle se ut som att hon flyger på riktigt och då blir ju färgen lite intensivare... Motivet är en digi från Elisabeth Bell.


Här har jag använt färgerna B 12, 52, 000 och jag börjar precis som ovan med den mörkaste färgen. 


Sedan fyller jag på med de ljusare färgerna... 


Här är slutresultatet. Vill man kan man "sudda" lite med den ljusaste färgen men jag gillar att himlen har lite struktur och kanske en tendens till lite molnslöjor...Tack för att ni kikat förbi idag! 

7 kommentarer:

 1. Kjempeflott Linda!
  Nydelige motiv og vakker fargelegging ♥
  takk for at du deler
  Klem fra Jill

  SvaraRadera
 2. Åhhh toppen Linda!!

  Fantastiskt fint, och lätt att förstå!

  Kram, Åsa

  SvaraRadera
 3. Jättefint och tack för ett kanontips

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Och en tydlig o bra beskrivning. Ska nog kika in här då o då så kanske jag också någon gång blir vän med copics.

  SvaraRadera
 5. Wow, du är så grymt begåvad!!! Undrar om det funkar med mina PM att göra bakgrund sådär, måste testa.. :)

  SvaraRadera